Precise ingår samarbete med Sensative för smart access till faciliteter

Precise och Sensative AB – ett svenskt tech-bolag som erbjuder IoT-lösningar för Smarta Städer, Smarta Byggnader och Smarta Hem – har ingått ett samarbetsavtal för integreringen av Precise YOUNiQ med Sensatives Yggio-plattform. Genom integration kommer bolagen ta biometri till flertalet IoT-applikationer.

”Samarbetet med Sensative är ett utmärkt exempel på vår strategi att samarbeta med moderna och innovativa plattformsleverantörer för att skala YOUNiQ. Sensative har skapat en unik plattform för att ansluta smarta städer, byggnader och slutanvändartjänster till IoT-nätverk via ett öppet API, och vi ser fram emot att kunna erbjuda dem säker och bekväm identifieringsteknik för att ytterligare förbättra deras digitala erbjudande”, säger Precise VD, Stefan K. Persson.

Precise YOUNiQ integrerar ansiktsigenkänning med passagesystem för att bekvämt och säkert kunna hantera access till faciliteter. Tekniken bakom produkten baseras på artificiell intelligens som bekräftar individens identitet genom dess unika ansiktsdrag. Genom integrationen kommer nu Precise teknik att göras tillgänglig för smarta byggnader, smarta städer och smart infrastruktur som drivs av Yggio.

”Detta samarbete öppnar upp för användning av biometrisk identifiering för åtkomstkontroll, både när det gäller fysisk access och access till IoT-data, IoT-tjänster och IoT-aktiverade enheter. Precise Biometrics har varit marknadsledande i många år, och vi är glada över att få samarbeta i det här nya utvecklingsområdet för att få biometrisk åtkomstkontroll till smarta byggnader och smarta städer. Vi ser redan många möjligheter att utveckla nya spännande applikationer för att tillgodose våra kunders behov”, säger Sensatives VD, Mats Pettersson.

Om Sensative:
Sensative AB grundades 2013 och är ett snabbväxande innovationsbolag inom Sakernas Internet (Internet of Things, IoT). Sensative utvecklar prisbelönta lösningar för Smarta Fastigheter och Smarta Städer i syfte att göra IoT teknik tillgänglig, prisvärd och användbar för våra kunder och partners samtidigt som kontrollen, integriteten och säkerheten stannar i deras händer. För mer information, kontakta Sensative AB på info@sensative.com eller besök www.sensative.com