Precise inleder samarbete med Infinity Optics Solutions

Precise har tecknat ett samarbetsavtal med Infinity Optics (“IO”), ett ledande företag inom biometrisk kryptografi, för att tillsammans utveckla säker identifieringsmjukvara för fingeravtryckigenkänning baserat på så kallad biometrisk hash-teknik. Tekniken möjliggör identifiering utan att behöva lagra användarens referensbilder, vilket minimerar riskerna för identitetsbedrägerier och dataintrång.

”Biometri och kryptografi har länge verkat inom separata fält. Detta, trots att båda är komponenter som utför kompletterande funktioner inom säker identifiering. Det är väldigt spännande att vi har ingått ett samarbete med Infinity Optics med målet att vara den första leverantören som kombinerar de två fälten framgångsrikt inom fingeravtrycksigenkänning”, säger Precise VD Stefan K. Persson.

Samarbetsavtalet ger Precise exklusiv tillgång till Infinity Optics QuantumCrypt™-plattform. Samarbetet kommer inledningsvis att fokusera på att anpassa Infinity Optics hash-teknik för att kunna integreras med Precises fingeravtrycksteknik och att gemensamt utveckla en produkt för fingeravtrycksigenkänning. Företagen förväntar sig att genomföra ett antal pilotprojekt inom de närmaste månaderna innan produkten kan kommersialiseras.

Den nya tekniken kommer – i motsats till dagens metoder som använder biometriska data för att skapa en referensbild av användarens biometri, exempelvis fingeravtryck, ansikte eller iris – endast generera en biometrisk kod från en bild där ingen referensbild någonsin lagras. Processen ger tekniken flera fördelar. Det möjliggör enkel och säker identifiering av användaren utan att lagra den biometriska referensbilden och gör det möjligt att återkalla all data om användaren utsätts för dataintrång. Tekniken möjliggör också en metod för att förbättra säkerheten inom molnbaserad identifiering.

”Detta är ett starkt bevis från en global biometrisk aktör som Precise och vi är glada över att kunna använda våra kombinerade förmågor till att förbättra en av de mer populära biometriska metoderna på marknaden. Från början av det här året har vi arbetat utifrån en vision om att göra det möjligt att använda biometri på fler sätt inom digital identitet. Jag är glad att Precise och IO delar denna vision”, säger IO:s vd Alfred Chan.

För mer information om Infinity Optics, vänligen besök: http://www.infinityoptics.com.sg/