Precise integrerar liveness detection till sin identifieringsmjukvara för inpasseringssystem

Precise har framgångsrikt integrerat passiv liveness detection – utöver ansiktsigenkänning – till sin identifieringsmjukvara för inpasseringsystem. Tekniken bakom tjänsten baseras på artificiell intelligens, som kontrollerar användarens identitet genom dess unika ansiktsdrag och samtidigt förhindrar förfalskning, för en bekväm och säker inpassering till faciliteter.

Den 19 augusti 2019 tillkännagav Precise att företaget utökar sitt erbjudande med access till faciliteter. Precise har sedan dess fortsatt att utveckla produkten och har nu framgångsrikt integrerat liveness detection – en säkerhetsfunktion som säkerställer att de unika biometriska drag som kameran fångar verkligen tillhör användaren i fråga och förhindrar förfalskning eller användning av konstgjord biometri – till produktens identifieringsmjukvara. Liveness detection-teknologin är passiv, vilket innebär att den använder interna algoritmer för att upptäcka förfalskningar utan att kräva någon aktiv gest från användaren.

”Kombinationen av passiv ansiktsigenkänning och passiv liveness detection är den första i sitt slag inom identifieringslösningar för inpasseringsystem, vilket banar väg för en mer sömlös och säker användarupplevelse. Vi utför i dagsläget pilotprojekt med flera partners inom olika sektorer och arbetar hårt med förberedelserna inför kommersialisering,” säger Tom Søberg, CTO Precise.

Som tidigare kommunicerats förväntar sig Precise en kommersialisering av produkten under 2020.

Om Precise YOUNiQ för access till faciliteter
Genom användandet av biometrisk teknik förenklar Precise YOUNiQ människors vardag genom att möjliggöra åtkomst till lokaler och byggnader på ett bekvämt och säkert sätt. Lösningen marknadsförs mot företag och organisationer som vill förenkla sina inpasseringssystem. Precise YOUNiQ integrerar ansiktsigenkänning med inpasseringssystem för att säkert kontrollera och säkerställa anställdas och besökares åtkomst till faciliteter. Tjänsten har utvecklats och ägs av Precise.