Precise utökar licensavtal med Egis Technology

Precise meddelar idag att bolaget har tecknat ett utökat licensavtal med den ledande leverantören av fingeravtryckssensorer, Egis Technology ("Egis"). Enligt avtalet har Precise rätt till royaltyintäkter som baseras på det faktiska antalet enheter som använder Precise identifieringsmjukvara för mobila enheter, samt licensavgifter och avgifter för support och underhåll. För 2020 beräknas de totala intäkterna från Egis uppgå till cirka 60 Mkr.

Avtalet följer den framgångsrika integreringen av Precise identifieringsprogramvara i Egis fingeravtryckssensorer, som i sin tur har implementerats i olika serier av mobila enheter från stora OEM-tillverkare under 2019 och början av 2020.

“Vi är glada att kunna utöka vårt samarbete med Egis, vilket vi ser som ett starkt erkännande av vår ledande fingeravtrycksprogramvara samt vår förmåga att affärsutveckla och stödja våra kunder. Detta avtal kommer att vara viktigt för att kunna skala upp våra produkter inom affärsområdet Digital Identity, för bekväm och säker identifiering inom andra applikationsområden", säger Precises vd Stefan K. Persson.

Om Egis Technology
Egis Technology Inc. (Egis) är specialiserade inom IC-design, forskning och utveckling samt testning och försäljning av optiska och kapacitiva fingeravtryckssensorer. Kombinationen av företagets IC:s med högupplösning, liten storlek och låga kostnader gör det till det ideala valet för implementering. Med nära tvåhundra patent över hela världen erbjuder Egis innovativa lösningar och en enklare samt intuitiv användarupplevelse, vilket skapar värde för kunderna.

Om Precise BioMatch Mobile
Precise BioMatch Mobile är Precises fingeravtrycksmjukvara för mobila enheter, såsom smartphones och surfplattor. Produkten ger den bästa användarupplevelsen och säkerheten för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter och fungerar med alla typer av sensorteknik. Läs mer på: https://precisebiometrics.com/products/smartphone-tablet/