Precises fingeravtrycksmjukvara har implementerats i en serie mobila enheter – första integrationen tillsammans med Egis Technology

Precises mjukvara för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch® Mobile har implementerats i en serie mobila enheter, integrerad i en optisk fingeravtryckssensor under display från den ledande leverantören Egis Technology (Egis). Denna första implementering, tillsammans med licensavtalet med Egis, förväntas generera 10 MSEK i omsättning under det andra halvåret 2019 i form av royaltyintäkter – som baseras på antal enheter som inkluderar Precise BioMatch Mobile – samt avgifter för licensiering av mjukvaran och support och underhåll.

Den 9 juni 2019 meddelade Precise att bolaget har tecknat ett licensavtal med en ledande leverantör av fingeravtryckssensorer från Asien. Idag meddelas det att partnern är Egis Technology. Avtalet gör det möjligt för sensortillverkaren att inkludera Precise fingeravtrycksmjukvara, Precise BioMatch Mobile, till deras under-displaylösningar för mobila enheter.

“Det är glädjande att vårt nyligen annonserade partnerskap i Asien redan har resulterat i en konkret order. Genom vårt nyetablerade kontor i Shanghai kommer vi fortsätta expandera i Asien och stärka vår närvaro på lokala nyckelmarknader”, säger Precise VD Stefan K. Persson.

Relatede pressmeddelanden:

· https://precisebiometrics.com/news/mfn_news/precise-tecknar-licensavtal-med-en-ledande-sensorleverantor/

Om Egis Technology

Egis Technology Inc. (Egis) är specialiserade inom IC-design, forskning och utveckling, testning och försäljning av kapacitiva fingeravtryckssensorer. Kombinationen av företagets IC:s med hög upplösning, liten storlek och låga kostnader gör det till det ideala valet för implementering. Med nära tvåhundra patent över hela världen erbjuder Egis innovativa lösningar och en enklare samt intuitiv användarupplevelse, vilket skapar värde för kunderna.

Om Precise BioMatch Mobile

Precise BioMatch Mobile är vår fingeravtrycksmjukvara för mobiltelefoner och surfplattor. Produkten ger den bästa användarupplevelsen och säkerheten för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter och fungerar med alla typer av sensortekniker. Läs mer på: https://precisebiometrics.com/products/smartphone-tablet