Sarandis Kalogeropoulos ny CCO för affärsområdet Digital Identity

Precise Biometrics har rekryterat Sarandis Kalogeropoulos till Chief Commercial Officer (CCO) för affärsområdet Digital Identity. Sarandis har varit engagerad i bolaget som konsult sedan 2019 och har över 20 års erfarenhet av att arbeta med affärsutveckling och försäljning i teknikbolag. Han kommer även bli en del av ledningsgruppen för Precise Biometrics.

Sarandis Kalogeropoulos har arbetat med affärs- och teknikutveckling för ett stort antal IoT-bolag under de senaste tio åren och har tidigare varit anställd på bland annat Ericsson, Sony samt Anima, där Sarandis även var medgrundare.

Joakim Nydemark, VD för Precise Biometrics, kommenterar:
”Jag är otroligt nöjd med att Sarandis Kalogeropoulos kommer in som ansvarig för affärsområdet Digital Identity och tar sig an arbetet att driva affären framåt. Han har precis den kompetens och profil som vi behöver och det är en stor fördel att han redan känner oss som bolag och våra produkter. Den här rekryteringen är en viktig del i genomförandet av vår nya strategi för kommersialisering.”

Sarandis Kalogeropoulos, tillträdande CCO för Digital Identity på Precise Biometrics, kommenterar:
”Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Precise Biometrics fullt ut. Från mitt första konsultuppdrag så har jag imponerats av företagskulturen och kvaliteten i produkterna. Jag ser fram emot att tillsammans med mitt team öka bolagets försäljning på våra prioriterade marknader och se till att YOUNiQ Access och YOUNiQ Visit vinner momentum runt om i världen.”

Sarandis Kalogeropoulos tillträder sin roll som CCO för Digital Identity den 20 november.