Tactivo™ för iPad 4th Generation erhåller MFi-godkännande från Apple

Tactivo är den första mobila smartkort- och fingeravtrycksläsare baserad på den nya Lightning-kontakten, som har godkänts av Apple. Denna nya version stödjer även chipkort för betalning.

Thomas Marschall, VD och koncernchef för Precise Biometrics, säger: "Vi är glada över att kunna meddela att Tactivo för iPad 4th Generation har fått MFi-godkännande av Apple och därmed är redo för lansering globalt. Vi har redan pågående beställningar från både gamla och nya Tactivo-kunder."

Tactivo för iPad 4th Generation är den första mobila smartkort- och fingeravtrycksläsare, baserad på den nya Lightning-kontakten, som finns tillgänglig på marknaden. Det bevisar, återigen, den marknadsledande position som Precise Biometrics har inom detta segment.

I kombination med appar och lösningar från Precise Biometrcs partners, möjliggör Tactivo för myndigheter och företag att upprätthålla en hög nivå av autentisering och säkerhet när anställda använder mobila enheter för tillgång till känslig information. Tactivo stödjer både traditionella smarta kort, som den amerikanska regeringens PIV och CAC-kort, samt chipkort för betalning.

iPhone och iPad är varumärken som ägs av Apple Inc., registrerade i USA och andra länder

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om börs- och clearing verksamhet och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 3 maj 2013 kl. 08:15.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION
Thomas Marschall, VD och koncernchef, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 31 11 10 eller 0734 35 11 10 , E-post; thomas.marschall@precisebiometrics.com 

Patrik Norberg, CFO, Precise Biometrics AB
Telefon; 046 46 31 11 47 begin_of_the_skype_highlighting eller 046 734 35 11 47 begin_of_the_skype_highlighting, E-mail; patrik.norberg@precisebiometrics.com

Precise Biometrics är en marknadsledande leverantör av lösningar för igenkänning av fingeravtryck och för att säkerställa människors identitet. Med spetskompetens inom fingeravtrycksbiometri erbjuder Precise Biometrics snabb, exakt och säker verifiering av en person.
Tekniken kan användas för ID-, företags- och bankkort samt för tillgång till mobila lösningar (smart phones och surfplattor), datorer och nätverk. Precise Biometrics levererar sina lösningar till företag och myndigheter över hela världen och företagets teknik är licensierad till nära 160 miljoner användare.

Mer information finns på www.precisebiometrics.comoch www.idApps.com (https://www.precisebiometrics.com)