Tactivo™ order från sydamerikanskt försäkringsbolag

Precise Biometrics har fått en order på 2000 Tactivo från ett sydamerikanskt försäkringsbolag till ett värde om 1.12 miljoner SEK. Ordern består av två delleveranser som intäktföres med 720.000 under fjärde kvartalet 2014 respektive 400.000 SEK under första kvartalet 2015.

Försäkringsbolaget har valt att implementera Tactivo i sin befintliga mobilitetslösning för att möjliggöra verifiering av individers identitet genom fingeravtrycksigenkänning på mobila enheter. Den förbättrade mobilitetslösningen medför mer effektiva affärsprocesser och gör det möjligt att minska tiden för administrativ hantering. Ordern inkluderar Tactivo mini för iOS och Android samt mindre volymer av Tactivo för iPad.

"Tactivo möjliggör ett stort antal användningsområden för säker mobil åtkomst. Den här affären är ett bra exempel på en innovativ implementering av Tactivo för verifiering av individers identitet genom funktionaliteten i läsaren för fingeravtrycksigenkänning. Lösningen underlättar det dagliga arbetet samt sparar tid och pengar för kunden", säger Håkan Persson, vd för Precise Biometrics.

Ordern är ett resultat av Precise Biometrics fokus på företagsmarknaden för Tactivo.

Tactivo är en produktportfölj av smartkortläsare för iOS och Android enheter. Smartkortläsarna för iPhone och iPad är designade som ett skyddsskal för att ge en bra användarupplevelse. Tactivo gör det möjligt att implementera ett mobilt arbetsätt i organisationer som använder smarta kort genom enkel och säker inloggning till system och applikationer. Produkterna finns tillgängliga med och utan fingeravtrycksläsare. Läs mer om Tactivo här (https://www.precisebiometrics.com/mobile-smart-card-readers)

Detta pressmeddelande innehåller information som Precise Biometrics är skyldigt att offentliggöra enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för publicering kl. 08.30 den 2 januari 2015.
iPhone och iPad är varumärken som ägs av Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. iPad Air och iPad mini är varumärken som ägs av Apple Inc.