Tactivo order från US Navy

Precise Biometrics har fått en order på Tactivo™ och Tactivo Guardian Case från US Navy. Ordervärdet är 1,1 miljoner SEK och intäktföres i sin helhet under fjärde kvartalet 2015.

US Navy implementerar en mobil lösning för säker åtkomst till e-mail och internet på iOS-enheter. Lösningen bygger på den befintliga infrastrukturen för kortstandarden Common Access Card (CAC) och förbättrar användarnyttan av det smarta kortet. Ordern är lagd via Precise Biometrics partner Carahsoft och inkluderar Tactivo med Guardian Case till iPad Air 2.

"Tactivo fortsätter att vinna mark inom den amerikanska försvarsmakten. Genom att investera i en lösning för säker mobil åtkomst till informationssystem ökar US Navy de anställdas flexibilitet och effektivitet, samtidigt som den ger en hög säkerhet genom tvåfaktorsautentisering", säger Håkan Persson, vd för Precise Biometrics.
Om Tactivo
Tactivo är en produktportfölj av smartkortläsare för iOS och Android enheter som ger bekväm och säker åtkomst till information från mobila enheter. Tactivo gör det möjligt att implementera ett mobilt arbetsätt i organisationer som använder smarta kort, som t ex CAC och PIV. Tactivo kan användas för en lång rad applikationer såsom säkert internet, e-mail och signering av dokument.

För mer information om Tactivo, vänligen besök;

https://www.precisebiometrics.com/mobile-smart-card-readers
Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Precise Biometrics AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 18 september 2015 kl. 08.00.

iPhone och iPad är varumärken som ägs av Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. iPad Air och iPad mini är varumärken som ägs av Apple Inc.