Tactivo™ order från USA:s försvarsdepartement

Precise Biometrics har fått en order på 1100 Tactivo från Defense Logistics Agency (DLA), en del av USA:s försvarsdepartement, till ett värde om cirka 1 miljon SEK.

DLA implementerar en mobilitetslösning för säker e-mail och surf på iOS-enheter. Lösningen bygger på den befintliga infrastrukturen för smarta kort, Common Access Card (CAC), och förbättrar användarnyttan av det befintliga systemet. Ordern är lagd via Precise Biometrics partner TX Systems och inkluderar Tactivo för iPhone och iPad samt Tactivo Guardian cases.

"Tactivo gör det möjligt för amerikanska myndigheter att ta ett stort steg framåt i arbetet med att implementera säkra mobilitetslösningar baserat på befintlig PIV/CAC kortinfrastruktur. Lösningen ökar de anställdas flexibilitet genom att ge dem tillgång till information utan att kompromissa med datasäkerheten", säger Håkan Persson, vd för Precise Biometrics.

Tactivo är en produktportfölj av smartkortläsare för iOS och Android enheter. Smartkortläsarna för iPhone och iPad är designade som ett skyddsskal för att ge en bra användarupplevelse. Tactivo gör det möjligt att implementera ett mobilt arbetsätt i organisationer som använder smarta kort genom enkel och säker inloggning till system och applikationer. Läs mer om Tactivo här (https://www.precisebiometrics.com/mobile-smart-card-readers)

Detta pressmeddelande innehåller information som Precise Biometrics är skyldigt att offentliggöra enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för publicering kl. 08.30 den 17 december 2014.
iPhone och iPad är varumärken som ägs av Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. iPad Air och iPad mini är varumärken som ägs av Apple Inc.