Ytterligare implementering av Precises fingeravtrycksmjukvara i samarbete med Egis Technology

I samarbete med den ledande leverantören Egis Technology (Egis) har Precises mjukvara för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter – Precise BioMatch® Mobile – implementerats i en serie mobiltelefoner. Utöver den tidigare implementeringen som kommunicerades 5 augusti 2019, förväntas denna implementering generera cirka 15 MSEK i omsättning.

“Det är glädjande att vi erhåller denna implementering som dels är ett erkännande av kvaliteten av vår fingeravtrycksmjukvara, dels visar att vår strategiska inriktning att öka vår närvaro i Asien bär frukt. Vi fortsätter att arbeta hårt för att kunna erbjuda marknaden ledande biometriska lösningar och förbättra kvaliteten på våra produkter, oavsett om det gäller mjukvara för mobila enheter och smarta kort, eller andra slags verifikationslösningar inom digital identitet”, säger Precise vd Stefan K. Persson.

Totalt förväntas dagens annonserade implementering generera cirka 15 MSEK i omsättning under det andra halvåret 2019 i form av royaltyintäkter – som baseras på antal enheter som inkluderar Precise BioMatch Mobile – samt avgifter för licensiering av mjukvaran och support och underhåll.

Relaterade pressmeddelanden:

Om Precise BioMatch Mobile
Precise BioMatch Mobile är vår fingeravtrycksmjukvara för mobiltelefoner och surfplattor. Produkten ger den bästa användarupplevelsen och säkerheten för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter och fungerar med alla typer av sensortekniker. Läs mer på: https://precisebiometrics.com/products/smartphone-tablet