Nu letar vi efter nästa nyckelperson till vårt team – sök tjänsten som CFO

Som CFO på Precise Biometrics har du en central och verksamhetsnära roll. Du ansvarar för ekonomiområdets samtliga delar och också till viss del IR, HR och IT. Det är en operativ roll där du utför mycket ”hands-on” själv men har också två medarbetare på ekonomiavdelningen till hjälp. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Ansvarsområden som CFO

  • Ansvarig för intern och extern redovisning
  • Säkerställa kvartalsrapportering och kontakt med investerare
  • Agera bollplank till övriga i organisationen
  • Business Controlling för bolaget, inklusive budget och prognosarbete
  • Ansvarig för att MAR-regelverket följs enligt gällande regler
  • Personalansvar för ekonomifunktionens 2 medarbetare
  • Övergripande ansvar för HR och IT-frågor
  • Föredragande i revisionsutskottet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med flera års erfarenhet av relevant ekonomiarbete på avancerad nivå, med fördel från noterade bolag. Du behöver vara stark både i Business Controlling och redovisning men du behöver inte nödvändigtvis ha arbetat som CFO tidigare. Erfarenhet från tillväxtföretag och IR-arbete är meriterande. Vi önskar att du har ett mycket välutvecklat intresse och förståelse för affärer.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik och trivas i denna roll är du en prestationsorienterad men prestigelös person som uppskattar att pendla mellan högt och lågt och vara central i företagets fortsatta framgång. Du har en god social kompetens och ett starkt engagemang i företagets utveckling och en vilja att göra skillnad. Du trivs i en miljö präglad av utveckling, tillväxt och ett högt tempo där din flexibilitet, helhetssyn och kommunikativa förmåga får komma till användning. Du uppskattar att arbeta i en internationell företagsmiljö och du behärskar både svenska och engelska väl. Som ledare är du trygg och intresserad av att utveckla både människor och processer.

Placeringsort: Lund, Scheelevägen 27

Om Precise Biometrics
Precise Biometrics är en global leverantör av identifieringsmjukvara. Företaget erbjuder produkter inom olika applikationsområden som möjliggör för användare att – genom sin egen biometri – identifiera sig på ett bekvämt och säkert sätt. Precise har tre affärsområden; Digital Identity, Mobile och Smart Card och verkar från sina kontor i Lund, Sverige, Potsdam NY, USA och Shanghai, Kina. Precise aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (PREC).

Precise Biometrics omsätter cirka 100 mSEK och har 50 medarbetare.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Precise Biometrics med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd; 0707-64 81 04, anna.alenryd@meritmind.se eller kandidatansvarig Viktoria Asp; 0737-48 20 92, viktoria.asp@meritmind.se.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Den här tjänsten kan du söka så länge annonsen (https://meritmind.se/karriar/cfo-till-precise-biometrics-huvudkontor-i-lund/) ligger ute.

#YOUarethekey


We are looking for a new key member to join our team – apply for the CFO position today

As the CFO at Precise Biometrics, you have a central and business-related role. You are responsible for all parts of the finance area and also to some extent IR, HR and IT. It is an operational role where you perform a lot of “hands-on” yourself but also have two employees in the finance department to support. You report to the CEO and are part of the management team.

For more information about the position, visit: https://meritmind.se/karriar/cfo-till-precise-biometrics-huvudkontor-i-lund/ Or contact: Anna Alenryd; 0707-64 81 04, anna.alenryd@meritmind.se or Viktoria Asp; 0737-48 20 92, viktoria.asp@meritmind.se

#YOUarethekey