News Tag: Swedish

Precise ingår licensavtal med Isorg för att tillhandahålla en ny teknik för fingeravtryckssensorer till mobilindustrin

Precise har den 23 december 2022 ingått ett kommersiellt licensavtal med Isorg, en Frankrike-baserad ledare inom organiska optiska sensorer, för att tillhandahålla en ny fingeravtrycksteknologi till mobilindustrin. Under den inledande avtalsperioden fram till slutet av 2024 kommer Precise att erhålla minst cirka 11 MSEK i fasta licens- och supportavgifter. Precise kommer vidare att erhålla framtida royalties baserat på det faktiska antalet fingeravtryckssensorer när de säljs och installeras i mobiltelefoner.

Read More

Precise inleder samarbete med CanvasBio för att utveckla sensorer till bärbara datorer

Precise har inlett ett samarbete med CanvasBio, en koreansk tillverkare av fingeravtryckssensorer, om att tillsammans utveckla en fingeravtrycksmodul för användning i bärbara datorer. Modulen utvecklas med sensorer från CanvasBio integrerad med Precise BioMatch algoritmer. Samarbetet är en del av tillväxtstrategin inom Algo där bolaget bland annat arbetar med att bygga nya partnerskap med fler sensorleverantörer samt växa inom nya vertikaler.

Read More

Precise Biometrics omorganiserar inom Digital Identity för att stärka den kommersiella organisationen

Precise offentliggör idag en strategisk omorganisation för att stärka bolagets försäljningsarbete inom affärsområdet Digital Identity. Förändringen innebär att Precise slår samman funktionerna inom försäljning, kundservice och R&D för EastCoast, tjänster inom besökshantering, med motsvarande funktioner inom YOUNiQ, biometriska accesstjänster. Genom initiativen stärks säljkanalerna för båda tjänsterna samtidigt som organisationen optimeras.

Read More

Förändringar i Precise Biometrics ledningsgrupp

Fredrik Sjöholm har idag meddelat sin avsikt att gå mot nya utmaningar utanför Precise för att anta en VD-roll i ett annat bolag, och kommer därmed att lämna rollen som vice VD och CCO Algo för Precise. Fredrik kommer att kvarstå i sin roll under sin uppsägningstid som uppgår till sex månader.

Read More