Precise Biometrics lanserar handigenkänning – ett nytt tillskott till bolagets produktportfölj

Precise Biometrics, en pionjär inom biometriska teknologilösningar, lanserar idag en ny produkt och biometrisk modalitet – handigenkänning – som kommer att komplettera de nuvarande modaliteterna fingeravtryck och ansiktsigenkänning. Genom att utnyttja samma metodik och expertis som i sin välkända fingeravtrycksalgoritm, har den nya produkten snabbt kunnat utvecklas och kommer att stärka företagets unika position ytterligare. Lanseringen kommer att göra det möjligt för Precise Biometrics att adressera ännu fler kunder och användningsområden och förväntas bidra till att öka försäljningen i flera vertikaler.

Tillskottet med handigenkänning markerar en betydande milstolpe i Precise Biometrics utveckling och utökar bolagets biometriska produktutbud utöver fingeravtryck och ansiktsigenkänning. Handigenkänning kommer att vara tillgänglig som en mjukvarualgoritmprodukt samt vara sömlöst integrerad i företagets produkter för biometrisk accesshantering (YOUNiQ Access) och besökshantering (YOUNiQ Visit).

Handigenkänning kombinerar hög säkerhet med förbättrad användbarhet och erbjuder flera tydliga fördelar. Med beröringsfri interaktion kan användare njuta av en hygienisk och bekväm autentiseringsprocess. Användning kräver en avsiktlig handling (håll fram handen) och lösningens sömlösa användarupplevelse säkerställer snabb och pålitlig autentisering, vilket förbättrar säkerheten utan att kompromissa med användarvänligheten. Några viktiga användningsområden inkluderar åtkomstkontroll, besökshantering och betalning.

Att lägga till handigenkänning till företagets biometriska produktutbud skapar också förutsättningar för biometrisk multifaktorautentisering (MFA) genom att erbjuda kombinationer av olika biometriska modaliteter. Flexibiliteten i MFA ökar säkerhetsnivån ytterligare och ger organisationer anpassningsbara autentiserings- och identifieringsalternativ skräddarsydda för deras specifika behov.

Lösningen är beröringsfri och samtidigt oberoende av typ av kamera, vilket innebär att användarens hand säkert kan kännas igen av en IP-kamera, surfplatta eller en handigenkänningsenhet som kan läsa av handen med tillräckligt många detaljer. En av Precise Biometrics initiala utvecklingspartner inom området handigenkänning är amerikanska Hand.ID, ett företag som erbjuder specifika handigenkänningsläsare.

Ken Brownlee, VD på Hand.ID, kommenterar:
"Vi är stolta över att samarbeta med Precise Biometrics, eftersom de är den globala ledaren när det gäller premiumbiometriska teknologier, vilket gör dem till det naturliga valet för samarbete på vår handläsarenhet. Deras prestanda och expertis inom biometriområdet har imponerat mycket på oss. Tillsammans är vi redo att leverera oöverträffade lösningar som omdefinierar standarderna för biometrisk autentisering."

Joakim Nydemark, vd för Precise Biometrics, kommenterar:
"Vi är glada över att lägga till handigenkänning till vårt biometriska produktutbud. Att kunna utöka vårt erbjudande visar på vårt engagemang i att driva utvecklingen framåt och erbjuda de säkraste och mest användarvänliga autentiserings- och identifieringsmetoderna till våra kunder. Med handigenkänning kommer vi att kunna vända oss till ännu fler kunder och användningsområden, vilket är i linje med vår ambition att accelerera vår försäljning.”