Precise tecknar licensavtal med en ledande sensorleverantör

Precise Biometrics har tecknat ett licensavtal med en ledande leverantör av fingeravtryckssensorer från Asien. Avtalet gör det möjligt för sensortillverkaren att inkludera Precise fingeravtrycksmjukvara, Precise BioMatch Mobile, till deras under-displaylösningar för mobila enheter.

Avtalet kommer att generera royaltyintäkter baserat på antalet sålda fingeravtryckssensorer som inkluderar Precise programvara. Intäkterna för royalty är volymberoende och kan inte prognostiseras vid denna tidpunkt. Avtalet inkluderar också en avgift för support och underhåll och rätten att integrera och använda Precise BioMatch Mobile. Avtalet beräknas ge intäkter med start från andra halvåret av 2019.

“Vi är glada att tillkännage detta samarbete, eftersom det ytterligare stärker vår position som en ledande leverantör av fingeravtrycksmjukvara. Detta bekräftar också att vår nya strategi, att erbjuda kundservice, support och produktutveckling i Asien för att stärka vår närvaro på lokala nyckelmarknader, har burit frukt”, säger Stefan K Persson, VD för Precise.

Om Precise BioMatch Mobile

Precise BioMatch Mobile är vår fingeravtrycksmjukvara för mobiltelefoner och surfplattor. Produkten ger den bästa användarupplevelsen och säkerheten för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter och fungerar med alla typer av sensortekniker. Läs mer på: https://precisebiometrics.com/products/smartphone-tablet