Precise tecknar utvecklingsavtal med RECO för fingeravtryckssensorer för dörrlås i Asien

Precise Biometrics (Precise) har ingått ett 12-månaders utvecklingslicensavtal med RECO Biotek Co., Ltd. (RECO), en Taiwan-baserad leverantör av lösningar för integrering av biometriska avkänningssystem. Enligt villkoren i avtalen kommer Precise att tillhandahålla sin banbrytande sensoralgoritmlösning BioMatch® för att integreras i RECOs fingeravtryckssystem.

Utvecklingslicensavtalet inriktar sig initialt på sensorer som används för att utveckla system för dörrlåsprodukter för den taiwanesiska och kinesiska marknaden. Samarbetet syftar till att förbättra säkerhetsåtgärderna samtidigt som de ger en komplett och bekväm upplevelse för slutanvändare. Om projektet bedöms framgångsrikt förväntas ett kommersiellt avtal ingås efter avslutad utvecklingsperiod.

Patrick Höijer, VD för Precise, kommenterar:
"Vi är glada över detta samarbete med RECO. Avtalet är ytterligare en viktig bekräftelse på potentialen i vår strategiska plan för produktdiversifiering, utöver vår starka position på mobiltelefonmarknaden. Precise upplever tillväxt på dörrlåsmarknaden och ser att ett ökande antal lås utrustade med fingeravtryckssensorer levereras. Integreringen av hårdvara och sensorer i dörrlås ställer tuffa krav på algoritmer för att säkerställa överlägsen prestanda, ett område där Precise har påvisad expertis. Vi ser fram emot att samarbeta med RECO i deras strävanden att utveckla och testa fingeravtryckssensorerna för dörrlåsmarknaden, med målet att uppnå kommersialisering under år 2024.”

Om RECO
RECO grundades i september 2019 i Taiwan och tillhandahåller ett komplett utbud av lösningar för integrering av bioavkänningssystem. Företaget är specialiserat på forskning och utveckling av omfattande teknik för fingeravtrycksavkänning, inklusive: Optisk fingeravtrycksteknik, kondensatorfingeravtrycksigenkänning och ultraljudsfingeravtrycksteknik, tillsammans med tillhandahållande av tjänster som laminering och ytmonteringsteknik (SMT). RECO har två produktionsanläggningar baserade i Taichung och Chengdu. Taichung-platsen ligger i Houli-distriktet i Central Taiwan Science Park. Mer än 15 000 kvadratmeter är Taichung-platsen främst för FoU och modultillverkning. Chengdu-fabriken täcker en yta på 23 000 kvadratmeter och tillhandahåller modultillverkning och SMT-tjänster. För mer information, besök www.reco-biotek.com.